Trenutno pregledavate Voćne srijede u vrtiću Sunce

Voćne srijede u vrtiću Sunce

U okviru projekta „Mi jedemo odgovorno“ koji se provodi u Dječjem vrtiću Sisak Novi održavaju se voćne srijede u vrtiću Sunce. Iz razgovora s djecom skupine Dobre osice odgajateljice su zaključile da im je najdraža zdrava hrana voće na sve načine. Kada ih je odgajateljica pitala kako se može voće jesti na razne načine djeca su nabrojila: u piti od jabuka, u voćnom kolaču, u sladoledu od jagoda, u voćnom jogurtu, voćnoj salati…
Jedna djevojčica je rekla da ona najviše voli jesti čips od jabuka, jer to rade kod kuće, a s obzirom da većina djece to nikada nije probala dogovoreno je da će prva voćna srijeda biti posvećena čipsu od jabuka. Nabavili su aparat za sušenje jabuka te pripremili zdravu poslasticu za svu djecu u vrtiću.
Slijedeću voćnu srijedu organiziran je smoothie dan s voćnim sokovima. Dobre osice su, uz pomoć odgajateljice Sandre Kramarić i zdravstvene voditeljice Vlaste Ferčić, nabavili aparat za smoothie i pripremili od voćnog jogurta, banana i mlijeka zdrave smoothie, a za sokove su iskoristili razno voće uz dodatke vode, meda i đumbira.
Voćne srijede se nastavljaju s novim zdravim avanturama.

voce1 voce2 voce3 voce4 voce5