Trenutno pregledavate Slikovnice o koronavirusu

Slikovnice o koronavirusu

“KORONAVIRUS. KNJIŽICA ZA DJECU” besplatna je ilustrirana knjižica u kojoj se koronavirus i životne promjene koje upravo živimo objašnjavaju djeci na jednostavan način. Namijenjena je djeci od 5 do 11 godina, no mogu je koristiti i oni malo mlađi i stariji.

Autori knjižice su renomirani britanski stručnjaci: učitelji, pedagozi, klinički psiholozi i epidemiolozi s Londonske škole higijene i tropske medicine. Knjižicu je ilustrirao Axel Scheffler, poznat i kao autor i ilustrator serijala Pip i Popi te ilustrator brojnih slikovnica Julije Donaldson. Nakladnička kuća Planet Zoe prevela je knjižicu na hrvatski jezik i objavila je u digitalnom obliku. Svi suradnici koji su radili na ovom priručniku to su radili volonterski.

Knjižicu “Koronavirus. Knjižica za djecu” možete besplatno pročitati i preuzeti OVDJE.

“Tko ima strašne kljove, na šapama kandže i malje, na leđima mu ljubičast sve trn do trna – i uvijek brine da je dva metra udaljen od drugih kad je izvan svoje pećine?”

Julia Donaldson i Axel Scheffler, tvorci Grubzona, Najotmjenijeg diva u gradu, Prutimira i ostalih djeci dobro poznatih junaka, ponovno su zamislili neke od svojih najpoznatijih likova u situaciji epidemije koronavirusa. Predlažemo vam da pogledate kako kako se oni nose s trenutnom situacijom. Djeci je lakše prihvatiti mjere koje se provode kada vide da ih se pridržavaju i njihovi omiljeni likovi. Njihove zgode možete pogledati OVDJE.

Slikovnica “DAN KADA JE SVE STALO” djelo je grupe meksičkih umjetnika. Njena je svrha pomoći djeci u suočavanju s epidemijom koronavirusa, ali ih i potaknuti na izražavanje vlastitih osjećaja, poduzimanje higijenskih mjera i mjera zaštite od koronavirusa. Slikovnicu prevedenu na hrvatski jezik možete preuzeti OVDJE.

Slikovnica “BOK: OVO JE KORONAVIRUS” nastala je prema ideji majki koje rade u vodećoj zdravstvenoj ustanovi u južnoj Australiji. Slikovnicu prevedenu na hrvatski jezik možete preuzeti OVDJE.

Pripremile: Katarina Milanović, psihologinja i Marija Šćetko, pedagoginja