Trenutno pregledavate Skupina “Bombončići” – projekt “Volim i brinem se za sebe i sve oko sebe”

Skupina “Bombončići” – projekt “Volim i brinem se za sebe i sve oko sebe”

Projekt je prirodan slijed događaja, (s obzirom na situaciju u kojoj svi živimo) koji su se samo nastavili od prošle pedagoške godine kada smo pričali o emocijama, empatiji, ljubavi i brzi o sebi, jedni o drugima i svima i svemu oko sebe. To je ujedno i cilj projekta.

Zadaci projekta su:

  • dijete predstavlja sebe drugima
  • osvješćuje sebe i svoje znanje o sebi
  • što i koga voli
  • za koga se brine
  • kome pomaže
  • što od toga dijete ne radi, a htjelo bi
  • tko to sve osjeća prema njemu i čini za njega
B1
B2
B3
B4
B5

Kroz projekt djeca pričaju i predstavljaju svoju užu obitelj (roditelje, braću i sestre) i širu obitelj (bake i djedove). Crtaju, slikaju i dočaravaju jedni drugima kako vole i brinu se o svojim obiteljima, te kako obitelji vole i brinu se za djecu.

A2
A3

Djeca zaključuju kako veliki dio dana provode u vrtiću s prijateljima i tetama, pa stoga je velika ljubav, veselje, povezanost i briga između svih njih u vrtiću.

B6
B8
B10
B14
B11

Naš projekt „Volim i brinem se za sebe i sve oko sebe“ je vrlo opširan i sadrži niz podprojekata, a jedan od njih je ljubav i briga o životinjama (npr. kućnim ljubimcima, domaćim životinjama, životinjama koje posjeduju bake i djedovi, a i o životinjama koje imamo u svojoj sobi).

B16
B17
B18
B20

Zatim ljubav i briga o biljkama (kućne biljke, ljekovito i začinsko bilje, biljke u našim dvorišnim gredicama, priroda u našem vrtiću, parkovima, domovima, dvorištima…).

B21
B22
B23
B24
B25
B26
B27
B28

Kroz cijeli projekt svakodnevno čitamo priče, slikovnice i enciklopedije. Naglasak stavljamo na slikovnice za razvoj pozitivne slike o sebi, pa smo tako nakon čitanja slikovnice „Slon i velikodušnost“ izradili vlastitu izvedbu spomenute slikovnice.

B30
B31

Kako su se približili blagdani na inicijativu Doma za starije i nemoćne osobe – a na našu veliku radost – dogodila se veza između starijih osoba iz Doma i djece iz skupine Bombončići. Djeca su korisnicima nacrtala i napisala personalizirane blagdanske čestitke.

B32
B33
B34
B35
B36
B37

Naš projekt se nastavio i u ovo teško vrijeme nakon potresa koji nam se dogodio. Povratkom u vrtić djecu su silno razveselili poklon paketi koje su dobili od djece iz cijele Hrvatske. Akcija “Djeca djeci pogođenoj potresom” obradovala je djecu, a pisma i crteži djece neke od roditelja i odgojiteljice ganula do suza. Tako su nas se sjetili i pružili podršku, lijepe riječi i želje npr.Vice iz Splita, Mia iz Zagreba, Nikola iz Labina i još mnogi drugi.

Djeca skupine Bombončići su odlučili svakom svom novom prijatelju u znak zahvale nešto nacrtati. Većina od djece u pismu nije dobila kontakt adresu ili broj telefona ali smo mi zamislili da će oni svi, dobra djeca i dobri ljudi osjetiti naše veliko HVALA ZA SVE.
 ❤
20210212 090943
20210212 091027
20210211 164441
20210212 134305

Pripremile odgojiteljice skupine “Bombončići” Štefica Čanak, Ankica Sokač i Nora Hodak