Trenutno pregledavate Rođendan Dječjeg vrtića Sisak Novi

Rođendan Dječjeg vrtića Sisak Novi

ROĐENDAN je važan događaj za svakog, osobito za djecu, a kad vrtić pun djece slavi rođendan, onda se slavi cijeli tjedan, pa se tako i u našem vrtiću pjevalo, plesalo, vježbalo, slikalo.  

U periodu od 18. – 23. studenog, vrtić je otvorio svoja vrata svim gostima i roditeljima koji su s djecom poželjeli podijeliti  ugodne trenutke i veselje koje prati sve rođendane. Svi djelatnici su punim srcem učestvovali u realizaciji  aktivnosti kako bi sve bilo ispunjeno svečarskim tonom.

Tjedan smo započeli paljenjem svijeća za žrtve pada Vukovara, čime smo obilježili i zahvalnost za život u slobodnoj Hrvatskoj.

 Drugi dio rođendanskog programa provodio se na svim objektima s osmišljenim aktivnostima koje su pratile interes djece. Tako su tijekom ponedjeljka djeca slikala svoje viđenje rođendana, te smo napravili izložbu njihovih radova. 

Što je rođendan bez pjesme i plesa? Utorak je bio osmišljen kao dan za pokret. Bilo je sportskih aktivnosti po izboru, zumba i disco plesa.

Svako dijete ima pravo znati svoja prava i obaveze. Tako su u srijedu povodom obljetnice 30 godina od donošenja Konvencije o pravima djeteta i 58. rođendana vrtića, djeca izražavala svoja viđenja prava i obaveza. Svečani trenutak podizanja zastave vrtića uveličao je nastup dječjeg zbora „ Kosjenka“ uz nazočnost kume zastave, gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

Četvrtak je također bio dan pun raznovrsnih aktivnosti i posjetili su nas dragi ljudi koji su se s nama veselili.  „ Zubić vila i zubarica Mila“ bila je aktivnost u kojoj je sa starijim skupinama bila provedena edukacija o važnosti zaštite zdravlja zubi o kojoj je djeci pričala i praktično prikazivala ispravno pranje zubića naša već dugogodišnja suradnica Mirela i njena „pomoćnica vila“ Anela.

Kroz sve skupine s kratkim pričama prošla je i „Tihanica pričalica“ – odgojiteljica Tihana Barać odjevena u vilu razveselila je djecu s pričama (bajkama) po njihovom izboru.

Razveselili su nas i gosti Fran i Tara, naši bivši vrtićanci, koji su pokazali svoje plesno  umijeće u klasičnim i latino plesovima, te zainteresirali djecu da i sami pokušaju neke korake.

Petak je bio rezerviran za kazalište, te su se starije skupine sa svih objekata počastile posjetom u Kazalište 21, gdje su pogledali dječju predstavu „ Povuci – potegni“, dok su članice dramske skupine našeg vrtića „Mačke naglavačke“ počastile mlađu djecu na svim objektima uvijek dobro primljenom predstavom „Loptica Hopsica“. Tako smo proslavili rođendan našeg vrtića, a sve aktivnosti zabilježene su slikama koje možete pogledati u našoj galeriji.