Trenutno pregledavate Radionica “Pravilno pranje ruku”

Radionica “Pravilno pranje ruku”

S obzirom da su virusi čestice koje izazivaju mnoge bolesti te se vrlo lako prenose s jedne osobe na drugu, održane su preventivne radionice s ciljem usvajanja navika pravilnog pranja ruku, kao i pravilnog kihanja i kašljanja. Svjesni činjenice da se zdrave navike usvajaju od najranije dobi, s djecom treba raditi svakodnevno kod kuće i u vrtiću, individualno ili u manjim skupinama. Pritom se djecu ne smije požurivati. Voda je najzdravije piće i uz to je neophodna za održavanje higijene i zaštitu od bolesti. Kako bismo se zaštitili od bolesti važno je često i dobro prati ruke.

Kroz igru i zabavu djeci je približen svijet mikroba i njihovog prenošenja putem prljavih ruku te u skladu s time i važnost održavanja čistoće ruku, što se svakodnevno ističe i obavlja u radu s djecom.

U radionici su sudjelovale odgojne skupine: Tratinčice, Ribice, Bubamarci, Bombončići, Ježići, Dobre osice, Pčelice, Leptirići, Balončići, Vilenjaci, Jurići, Jabučice, Zmajići, Slonići, Mravići, Mišići i Malci.

Mirjana Petrović je demonstrirala pravilno pranje ruku sapunom i vodom te brisanje jednokratnim papirima. Ubrzo su i sama djeca zavrnula rukave i bacila se na posao.

Nakon pranja ruku djeca su primjereno dobi crtali mikrobe kako ih oni vide. U svim aktivnostima su otputovali u svoj svijet mašte pa su radovi ispali jako lijepo i kreativno.

Pogledajte u priloženoj galeriji.