Trenutno pregledavate Put do konačne inkluzije

Put do konačne inkluzije

Da grad Sisak i Dječji vrtić Sisak Novi zaista mogu objaviti vijest s kojom se ponose već godinu dana je spoznaja da djeca romske populacije iz Capraških poljana borave po uzrastu u redovitim skupinama već drugo polugodište pedagoške 2017./2018.
Sve je počelo u Capraškim poljanama odlaskom stručnog tima i ravnateljice Ljubice Ivšić na teren te direktnim upisom djece u redoviti program od kuće do kuće. Rezultat ovih aktivnosti u zadnje četiri godine je polučio uspjeh te danas s ponosom možemo reći da su nam sva zainteresirana djeca upisana u redoviti program te se zajedno sa svojim vršnjacima pripremaju dvije i tri godine prije polaska u školu za odlazak u istu.
Već sada su vidljivi rezultati prethodne tri generacije koje se puno lakše prilagođavaju školskim uvjetima. Sva djeca koja su prošla programe Dječjeg vrtića Sisak Novi su savladala higijenske, radne, socijalne navike i vještine koje su potrebne za uspješan boravak u školi. Osim ovoga moramo zasebno napomenuti izuzetno kvalitetne radionice s roditeljima koje su organizirali odgojitelj mentor Tihana Barać, odgojiteljice Vesna Pavlica, Štefica Čanak, Maja Daljević, Vanda Polimac te posebno psihologinja Ivana Barišić Perše. Napominjemo da su se radionice roditelja iz Capraških poljana odvijale zajedno s ostalim roditeljima Capraga, Naselja…
Sve ovo ne bi bilo realizirano da nije bilo potpore Grada Siska te neizmjerne pomoći Upravnog odijela za društvene djelatnosti te gradonačelnice Kristine Ikić Baniček koja je ovaj projekt od prvog dana apsolutno podržavala. Grad Sisak u potpunosti financira boravak djece u vrtiću te je ovim činom dokazao da zaista zaslužuje naziv Sisak grad prijatelj djece.