Trenutno pregledavate Proslavili smo svečani završetak radova na novom objektu našeg vrtića Sunce

Proslavili smo svečani završetak radova na novom objektu našeg vrtića Sunce

U utorak, 16.06. svečano smo proslavili završetak radova na objektu Sunce. Nakon gotovo 30 godina boravka u stambenoj zgradi, djeca objekta Sunce dobivaju suvremeno opremljeni vrtić na 690 m² prema svim mjerilima Državnog pedagoškog standarda.

Prema zapisu Ferde Hefelea u knjizi “Prilozi za povijest grada Siska” stoji da je “15.06.1878. zasnovano u Sisku prvo hrvatsko zabavište Dr. A. Gučija u vlastitoj kući. U taj novi Zavod upisano je 28 dječaka i 25 djevojčica…”, pa stoga i mi simbolično na taj dan s objavom upisa za sljedeću pedagošku godinu otvaramo vrata novog objekta.

Izgradnja ovog vrtića omogućena je partnerstvom građana SAD-a i RH, zajedničkim nastojanjima. Zapovjedništva Američkih oružanih snaga u Europi i Američkog ureda za obrambenu suradnju Američkog veleposlanstva u iznosu od 4,5 milijuna kuna. Zahvaljujući ovoj suradnji bit će uljepšano djetinjstvo mnogih budućih generacija djece koji će svoja najranija iskustva i prijateljstva stjecati u bogato opremljenom, suvremenom okruženju. Uz dogradnju jedne sobe, nadzora i troškova PDV-a, vanjsko uređenje okoliša i dječje igralište sufinancirao je Grad Sisak. Uspješno završene radove obišla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je izrazila zadovoljstvo konačnim izgledom vrtića i uređenjem okoliša. 

Suvremeno opremljeni vrtić s četiri sobe dnevnog boravka za dvije jasličke i dvije vrtićke skupine, polivalentnim prostorom te likovnim ateljeom i bogato opremljeno dječje igralište na tri etaže očekuju djecu od prvog dana nove pedagoške godine. Svečano otvorenje bit će u znaku značajnog jubileja, jer će Dječji vrtić Sisak Novi u rujnu proslaviti 60 godina postojanja, na kojem će nas posjetiti i naši donatori, veleposlanik SAD-a i predstavnici Američkih oružanih snaga sa svojim gostima i u društvu djece našeg vrtića te predstavnicima Grada.

Veselimo se jeseni kada djecu vrtića Sunce, naše donatore i goste očekuje još jedno veliko iznenađenje, na radost djece i roditelja, ali i cijelog kvarta. 
Radosno Vas iščekujemo i vidimo se na jesen u “najčarobnijem” vrtiću u našem gradu!