Trenutno pregledavate Prosinac u skupini „Ježići“

Prosinac u skupini „Ježići“

Božićni blagdani najljepše su doba u godini, kako odraslima, tako ponajviše i djeci. Kako bismo i u ovim neobičnim i novim situacijama koje nam je donijela pandemija korona virusa djeci dočarali božićno veselje nastojeći da im svaki dan proveden u vrtiću ostane u radosnom sjećanju, svakodnevno smo im nudili razne aktivnosti u kojima su mogli razvijati svoju maštu i kreativnost, njegujući pritom dobre prijateljske odnose i suradnju.

Vrijeme pripreme za Božić nastojali smo ispuniti zajedništvom, radošću i suradnjom, a sve to kroz razne aktivnosti koje su djeci bile ponuđene.

Izrađivale su se čestitke, ukrašavale čizmice, pisale želje svetom Nikoli, ukrašavali smo našu sobu dnevnog boravka i zajedničke prostorije vrtića, posijali i brinuli se o božićnoj pšenici, igrali smo razne božićne igre, izrađivali lutkice za dramske improvizacije u našem malom kazalištu, palili svijeće na adventskom vijencu, a sve to su pratili veseli zvuci božićnih pjesama.

Posebnu pažnju posvetili smo zadovoljavanju djetetovim emocionalnih potreba za ljubavlju, prihvaćanjem i uvažavanjem, potreba djece za igrom i zabavom, potičući radosnu atmosferu, razvoju pozitivne slike o sebi te jačanju osjećaja pripadnosti i vrijednosti svakog djeteta.

Pripremile odgojiteljice skupine „Ježići“: Melita Deletić i Martina Malović