Početak nove pedagoške godine 2020./2021.

Poštovani roditelji,

dječji vrtić “Sisak Novi” svoja vrata otvara u utorak, 1. rujna 2020. godine čime započinjemo pedagošku godinu 2020./2021. Djeci i roditeljima želimo uspješan i ugodan boravak u našem vrtiću. Veselimo se vašem dolasku!

Kako bi dolazak i boravak djece protekao u sigurnom i ugodnom ozračju potrebno je da se svi pridržavamo donesenih uputa za sprječavanje i širenje epidemije virusa COVID-19. Ovim putem molimo roditelje da pažljivo pročitaju posljednje upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja te pročitaju i pridržavaju se naših uputa za dolazak u vrtić.

Upute za roditelje – dolazak u vrtić

 • Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u vrtić, evidentirati vrijednost u bilježnicu koju donose na uvid odgojitelju.
 • U slučaju povišene tjelesne temperature i pojave ostalih simptoma zarazne bolesti roditelj ne smije dovoditi dijete u vrtić, već se javlja izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. O poduzetim mjerama obavezno treba obavijestiti odgojitelja koji će dalje postupati prema predloženim uputama i mjerama sigurnosti.
 • Dijete u vrtić dolazi u pratnji samo jedne odrasle osobe (roditelja ili druge osobe).
 • Prilikom ulaska u vrtić potrebno je poštivati pravilo međusobnog razmaka od minimalno 1,5 metra.
 • Roditelj dovodi dijete u vrtić do 9.00 sati, osim u iznimnim slučajevima kada je potrebno unaprijed obavijestiti odgojitelja.
 • U vrtić se ulazi koristeći glavni i alternativne ulaze:
  – objekt Radost – glavni ulaz (I ulaz, II ulaz, jaslice),
  – objekt Maslačak – glavni ulaz (skupine Mišići, Vilenjaci, Malci i Leptirići); ulaz preko terase (skupine Mravići, Zmajići i Jabučice),
  – objekt Sunce – glavni ulaz,
  – objekt Tratinčica – glavni ulaz (skupine Pužići, Dupini, Sovice, Vrapčići); ulaz sa stražnje strane objekta (skupine Mašnice, Gumbići, Bombončići, Tratinčice).
 • Roditelj s djetetom dolazi do garderobe gdje dijete obuva šlapice, skida jaknu te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u sobu dnevnog boravka.
 • Roditelj obavezno mora imati masku, u protivnom ne može ući u prostor vrtića. Maska se mora nositi pravilno, tako da pokriva nos i usta.
 • Prilikom ulaska u vrtić, dijete i roditelj prelaze preko dezinfekcijske podloge (dezbarijere) te roditelj dezinficira ruke dezificijensom postavljenim na ulazu u vrtić.
 • Roditelji se ne zadržavaju u unutarnjim i vanjskim prostorima vrtića te izbjegavaju bliski kontakt s drugom djecom, roditeljima i djelatnicima vrtića (ukoliko to nije nužno potrebno).
 • Ne preporučuje se duža izravna komunikacija roditelja i odgajatelja. Preporučuje se komunikacija elektroničkom poštom ili telefonskim putem.