Trenutno pregledavate Objekt “Maslačak“ ostvario pravo na oznaku “Siguran vrtić“!

Objekt “Maslačak“ ostvario pravo na oznaku “Siguran vrtić“!

Krizne situacije poput potresa, poplava ili požara su nepogode na koje ne možemo utjecati te ih ne možemo izbjeći. Međutim, možemo se donekle pripremiti na njih. S time da priprema ne znači da trebamo živjeti u panici nego biti pripremljen znači imati znanje kako postupati kada dođe do nepogode i biti opremljen korisnim stvarima u slučaju krizne situacije. Upravo zato su edukacija i širenje korisnih informacija o tome kako se što bolje pripremiti iznimno važni i potrebni. Dobra priprema podrazumijeva planiranje i činjenje svega onoga što je moguće učiniti unaprijed. To je recept za uspješno nošenje s bilo kojom kriznom situacijom.

Dječji vrtić “Sisak Novi“ nastavio je sudjelovanje u projektu Hrvatskog Crvenog križa “Sigurnije škole i vrtići“, koji se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

U sklopu provedbe ovog projekta u objektu “Maslačak“ sudjelovalo je ukupno 148 djece, 19 odgojitelja i specijalist zaštite na radu.

U odgojno – obrazovnom radu bile su zastupljene sljedeće teme:

1. Ponašanje i oblačenje ovisno o vremenskim uvjetima

2. Upoznavanje sa žurnim službama

3. Podizanje pripravnosti za potrese

4. Električni uređaji – identificiranje potencijalnih točki požara

5. Kako sačuvati prirodu i zaštititi okoliš

6. Kišom do poplave

 

Ponos vrtića je oznaka “SIGURAN VRTIĆ“, dobivena za uspješno provedene aktivnosti u objektu “Maslačak“, te vjerujemo da će stečene vještine pomoći djeci snalaziti se u životu.

 

Tekst pripremila Mirjana Petrović, specijalist zaštite na radu