Obavijest o organizaciji rada vrtića od 11.05.2020.

Poštovani roditelji,

od 11. svibnja organizirat ćemo rad u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja HZJZ od 29.04.2020 i Preporukama za rad s djecom rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću MZO od 05.05.2020. Iako je trenutna epidemiološka situacija povoljna i nadalje se trebamo dosljedno i odgovorno pridržavati propisanih mjera. Ovim vas putem pozivamo da obavezno i pažljivo pročitate Upute, koje su dostupne u nastavku, jer se dio uputa odnosi i na roditelje/skrbnike djece.

Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za vrtiće i škole

Preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću

U skladu s Uputama HZJZ i Preporukama MZO preporučujemo ostanak kod kuće:

  • djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima);
  • djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti;
  • sve djece kojima roditelj može osigurati siguran boravak kod kuće, s obzirom na to da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.

Činjenice iz prethodne rečenice, kao i činjenicu da je riječ o djetetu čija su oba roditelja zaposlena te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj sasvim upoznat s ovim uputama, roditelj potvrđuje pisanom izjavom koju popunjava u vrtiću te predaje odgojitelju prilikom dovođenja djeteta u vrtić prvi dan polaska.

Od 11.5. rad će biti organiziran u objektu Radost, Hrvatskog narodnog preporoda 33 (u Željezari). Ukoliko dođe do promjena u organizaciji rada, roditelji će biti pravovremeno obaviješteni.

Prije dolaska u vrtić molimo vas da pročitate Kratke upute za roditelje i pridržavate se istih u cilju zaštite Vaše djece, Vas i djelatnika.

Kratke upute za roditelje – dovođenje djece od 11.05.2020.

Tijekom prva dva tjedana odgojno-obrazovnoga rada u dječjim vrtićima pratit će se proces i napraviti njegova evaluacija s pedagoškog, ali i epidemijskog stajališta te će se nakon toga izraditi promjena uvjeta ako to bude potrebno. Sukladno epidemiološkoj situaciji, bit će dane nove upute ili će se produžiti trajanje postojećih.