Trenutno pregledavate Kako je proteklo vrijeme Karnevala u Gumbićima?

Kako je proteklo vrijeme Karnevala u Gumbićima?

“Gumbići” su vesela skupina koja tu svoju razigranost i šarolikost dosta pokazuje baš u vrijeme Karnevala. Svi zajedno smo sudjelovali u uređenju i ukrašavanju naše sobe i hodnika. Djeca su sama nacrtala velikog klauna za ulazna vrata. Svakodnevno su se izrađivale razne maske.
Služeći se “Kutijom punom osjećaja” smo pokušali potaknuti djecu na prepoznavanje i izražavanje svojih emocija. Došlo je do izljeva jako dirljivih osjećaja, što opet smatramo dobrim putem za pomoć u rješavanju dječjih problema.
Čitali smo priče, glumili. Kroz pričanje viceva i šala smo  potaknuli i otkrili djecu koja se  odlično snalaze u tome i koja su dalje nastavila zabavljati djecu sa svojim izmišljenim vicevima. Djeca su odabirala memory igre, puzzle, slagarice i grafomotoričke radne listove napravljene i prilagođene za vrijeme Karnevala. Oformili smo centar presvlačenja sa puno kostima koje su djeca donijela od kuće i mijenjala se s prijateljima. Uz sintisajzer i harmoniku smo pjevali naše omiljene pjesme “Fašnički ples” i ” Klaun Čupko”.
Na svakodnevnoj razini smo plesali u unutarnjem i vanjskom prostoru uz fašničke pjesme, pozivajući i plešući s prijateljima drugih skupina. Rasplesane vesele “Gumbiće” možete vidjeti iz priloženih fotografija.
 
 
Pripremile odgojiteljice Vesna i Davorka