Trenutno pregledavate Gdje su nestali baloni?

Gdje su nestali baloni?

Tijekom proslave vrtićkog rođendana u zrak su pušteni baloni s dječjim željama i nakon dolasku u sobu dnevnog boravka skupine razvila se rasprava kuda su otišli baloni.

Patricia: “U svemir.”

Karlo: “Ne stignu oni tako daleko.”

Tin: “Na neku drugu planetu.”

Sve pretpostavke smo uvažile i podržale. Kroz igru i edukativne sadržaje približile smo djeci pojmove poput Sunčevog sustava, Mliječnog puta, Crne rupe i drugih. 

Cilj projekta bio nam je pratiti interese djece za svemir, posebno interes za planete, rakete, zvijezde i meteore.

Zadatci projekta su upoznati nove pojmove poput Sunčevog sustava, Mliječnog puta, Crne rupe, naziva planeta, te poticati djecu na razne kreativne oblike izražavanja bojom, papirom, folijom, plastelinom, neoblikovanim materijalom. Također potaknuti ekološku svijest kod djece o važnosti očuvanja naše planete Zemlje. 

Od ponuđenih poticaja, raznog neoblikovanog materijala, nastale su instalacije koje su nam u nastavku bile dio funkcionalne i simboličke igre, igre građenja i igre konstruiranja.

Prepoznavši veliki interes djece za istraživanje svemira  potaknulo nas je da se priključimo E – TWINNING projektu “Svjetski tjedan svemira” u kojem surađujemo s vrtićima i školama iz drugih zemalja EU. 

Pripremile odgojiteljice skupine “Malci” : Tihana Barać, Vesna Milošević i Sanja Zadrović