Trenutno pregledavate Festival igranja u DV Sisak Novi

Festival igranja u DV Sisak Novi

Dječji vrtić Sisak Novi, u suradnji s Centrom „Rastimo zajedno“ i Savezom Društava „Naša Djeca“, organizirao je Festival igranja, koji se održao u petak, 13. svibnja 2022. godine, uz potporu Generali osiguranja i THSN fondacije. 

U popodnevnim satima, na vanjskim prostorima svih četiriju objekata – Radost, Maslačak, Tratinčica i Sunce organizirane su brojne aktivnosti na otvorenom za djecu i roditelje s ciljem osvještavanja važnosti zajedničke igre u djetetovom razvoju i produbljivanjem odnosa roditelj-dijete.

Na Festivalu je sudjelovalo oko 450 djece i roditelja, pedesetak odgojitelja i stručnih suradnika te volonteri Generali osiguranja. 

Najmlađi sudionici i njihovi roditelji najviše su interesa pokazali za igru u pijesku, igru plastelinom, puhanje vate te zajedničko slikanje, dok su se oni stariji s roditeljima rado uključivali u natjecateljske igre poput graničara, glazbenih stolica, nogometa, kao i raznih poligona gdje se tražila brzina i spretnost. Također, djeca i roditelji su sudjelovali u brojnim kreativnim i likovnim aktivnostima (izrađivanje ukrasa, čestitki, zmajeva, šivanje, crtanje i slikanje na različitim materijalima), glazbenim, plesnim i glumačkim aktivnostima te su veliko zanimanje pobudile i ponuđene društvene igre (npr. Čovječe, ne ljuti se, memory itd.).

Na kraju Festivala obiteljima su podijeljene zahvalnice za sudjelovanje te su roditelji iskazali svoje oduševljenje organiziranim aktivnostima, kao i želju za organizacijom sličnih događaja u budućnosti.

Kako nam je bilo pogledajte u galeriji slika: