Trenutno pregledavate Europski tjedan mobilnosti obilježen u sportskom duhu

Europski tjedan mobilnosti obilježen u sportskom duhu

DV Sisak Novi tradicionalno sudjeluje u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti s brojnim korisnim i zanimljivim sportskim aktivnostima. Dvorište objekta Maslačak postao je vozni park bicikala, romobila, motora, rola… Kako bi što bolje ovladali tehnikom vožnje i znanjem o sigurnosti, djecu starijih skupina iz objekta Maslačak poučili su djelatnici HAK-a i policije.
Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna, s ciljem jačanja svijest javnosti o ozbiljnom onečišćenju uzrokovanom nepromišljenom uporabom automobila te poticati povratak pješaka, biciklista i javnog prijevoza u gradsko središte. Riječ je o inicijativi Europske unije kojom se promiče održiv prijevoz u gradovima te podiže svijest građana o koristi za okoliš, zdravlje i kvalitetu života.

tjedan-mobilnost12 tjedan-mobilnosti1 tjedan-mobilnosti2 tjedan-mobilnosti3 tjedan-mobilnosti4 tjedan-mobilnosti5 tjedan-mobilnosti6 tjedan-mobilnosti7 tjedan-mobilnosti8 tjedan-mobilnosti9 tjedan-mobilnosti10 tjedan-mobilnosti11 tjedan-mobilnosti13 tjedan-mobilnosti14 tjedan-mobilnosti15 tjedan-mobilnosti16