Trenutno pregledavate Došao je i taj dan – otvorenje novog objekta vrtića Sunce

Došao je i taj dan – otvorenje novog objekta vrtića Sunce

Poseban dan, 10. rujna 2020. godine ostat će zapisan u povijesti Dječjeg vrtića Sisak Novi, kada je, zahvaljujući modelu američko-hrvatskog partnerstva, otvoren novi objekt „Sunce“.

Nakon 20 godina boravka u skučenom, iznajmljenom prostoru, drukčije i bogatije djetinjstvo pruža se budućim polaznicima u tom objektu.

Prilikom svečanog otvorenja, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, Robert Kohort, iskazao je ponos američkom vojskom koja je prepoznala potrebu  za gradnjom vrtića u našem gradu, kao i američkom Vladom koja je sufinancirala projekt.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček zahvalila je na donaciji i mogućnosti da se u izvedbu uključe lokalni izvođači radova, kao i na uređenju unutrašnjosti, gdje je opremu izradila zadruga u kojoj su zaposlene osobe koje su odrastale bez adekvatne roditeljske skrbi.

Zahvalnost donacijom izrazila je i ravnateljica vrtića Sandra Kramarić jer se objektom koji prati najviše pedagoške standarde možemo ponositi i postati dječja kuća radosti za sadašnje i sve buduće naraštaje.

Otvorenje su dodatno uveličali flautistica Maja Batinjan, nekadašnja polaznica našeg vrtića koja je odsvirala hrvatsku i američku himnu, i zbor našeg vrtića nakon čega su uzvanici razgledali objekt.

Img 20200910 100106