Dječji vrtić Sisak Novi dobio priznanje za „Najljepši školski vrt“

Dječji vrtić Sisak Novi dobio je posebno ovogodišnje priznanje. Na natječaju Hrvatske radiotelevizije „Najljepši školski vrt“, Dječji vrtić Sisak Novi našao se u društvu deset najljepše uređenih vrtova u Hrvatskoj. Ovo vrijedno priznanje uručeno je ravnateljici Ljubici Ivšić tijekom emisije u studiju Hrvatske radiotelevizije, u petak, 11. studenoga 2016. godine. Da se radi o vrlo značajnom priznanju govori činjenica o velikom broju prijavljenih vrtića i škola. Natječaj je objavljen u svibnju ove godine, a za vrijeme trajanja natječaja komisija je obišla dvorišta vrtića i park osjetila.
Prema izjavi ravnateljice Ljubice Ivšić ovo zaista jedinstveno priznanje je rezultat dvogodišnjeg intenzivnog rada odgajatelja, kao i svih ostalih sudionika u odgojno obrazovnom procesu. Osim ovog priznanja Dječji vrtić Sisak Novi je u 2016. godini ostvario status Međunarodne Eko škole – Udruga Lijepa naša, uključio se u niz novih projekata „Jedimo odgovorno“, „Lov na biljke“… I Grad Sisak je prepoznao posebna nastojanja poboljšanja rada Vrtića te je na Dan grada uručeno posebno priznanje Dječjem vrtiću Sisak Novi.
U ekološko-edukativnom projektu Najljepši školski vrtovi, koji organizira HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, djeca iz dječjih vrtića, te centara za odgoj i rehabilitaciju. Projekt je nastao 1994. godine na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija „Slušaj kako zemlja diše“ i urednice Lidije Komes.

najljepsi-skolski-vrt1 najljepsi-skolski-vrt2 najljepsi-skolski-vrt3 najljepsi-skolski-vrt4najljepsi-skolski-vrt5