Djeca Dječjeg vrtića Sisak Novi pokazala pravi sportski duh na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića SMŽ

Dječji vrtić Sisak Novi uspješno je sudjelovao na još jednom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije koji je održan u Sisku, 24. svibnja 2018. godine. Djeca su se natjecala u raznim disciplinama; bacanju loptice, nogometu, trčanju na 100 metara, štafeti i skoku u dalj. Mališani su pokazali pravi natjecateljski sportski duh i zajedništvo. Maslačak je sudjelovao na olimpijadi s dvije nogometne momčadi, dječacima i djevojčicama. Dječaci su osvojili 4. mjesto, a za njega su se izborili: Erik Kraguljac, Domagoj Pešun, Maks Butorac, Jan Pavušek, Fran Sarapa, Andi Halkić, Ivan Milnovic, David Tatić, Luka Valešić i Alan Foštagić.
Djevojčice koje su svojom borbenošću osigurale visoko drugo mjesto, pehare i srebrne medalje su: Leona Borošić, Dora Matleković, Tea Martinović, Lara Findrik, Hanna Dlesk, Petra Miljenović, Ava Polak, Tatjana Učakar i Lucija Lukačević.
U kategoriji bacanje loptice u dalj sudjelovali su za dječake Marko Blažević i Tin Baniček, te za djevojčice Lara Topić i Nola Mahmutagić. Dobar rezultat u ovoj kategoriji nije izostao niti ove godine jer se Lara Topić u vrtić vratila sa brončanom medaljom.
U skoku u dalj nastupili su od djevojčica Maja Marković i Natali Pahić, a od dječaka Toma Kral i Mihael Petrović. Maja je osvojila brončanu medalju.
U disciplini trčanje na 50 m nastupali su od djevojčica Leona Marić i Lora Roksandić, a od dječaka Leo Durman i Grga Novak. U štafeti 4×25 m od djevojčica su trčale Elena Šipuš, Lucija Čičić, Lota Panjković i Mia Majstorić. Štafetu kod dječaka su trčali Leon Gršić, Pavo Zoretić, Vanja Nikolić i Ante Rožanković i osvojili su brončanu medalju.
Sportske uspjehe proslavili su zajedno sa svojim prijateljima u vrtiću.