Trenutno pregledavate Djeca Dječjeg vrtića Sisak Novi pokazala pravi sportski duh na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića SMŽ

Djeca Dječjeg vrtića Sisak Novi pokazala pravi sportski duh na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića SMŽ

Dječji vrtić Sisak Novi uspješno je sudjelovao na još jednom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije koji je održan u Sisku, 24. svibnja 2018. godine. Djeca su se natjecala u raznim disciplinama; bacanju loptice, nogometu, trčanju na 100 metara, štafeti i skoku u dalj. Mališani su pokazali pravi natjecateljski sportski duh i zajedništvo. Maslačak je sudjelovao na olimpijadi s dvije nogometne momčadi, dječacima i djevojčicama. Dječaci su osvojili 4. mjesto, a za njega su se izborili: Erik Kraguljac, Domagoj Pešun, Maks Butorac, Jan Pavušek, Fran Sarapa, Andi Halkić, Ivan Milnovic, David Tatić, Luka Valešić i Alan Foštagić.
Djevojčice koje su svojom borbenošću osigurale visoko drugo mjesto, pehare i srebrne medalje su: Leona Borošić, Dora Matleković, Tea Martinović, Lara Findrik, Hanna Dlesk, Petra Miljenović, Ava Polak, Tatjana Učakar i Lucija Lukačević.
U kategoriji bacanje loptice u dalj sudjelovali su za dječake Marko Blažević i Tin Baniček, te za djevojčice Lara Topić i Nola Mahmutagić. Dobar rezultat u ovoj kategoriji nije izostao niti ove godine jer se Lara Topić u vrtić vratila sa brončanom medaljom.
U skoku u dalj nastupili su od djevojčica Maja Marković i Natali Pahić, a od dječaka Toma Kral i Mihael Petrović. Maja je osvojila brončanu medalju.
U disciplini trčanje na 50 m nastupali su od djevojčica Leona Marić i Lora Roksandić, a od dječaka Leo Durman i Grga Novak. U štafeti 4×25 m od djevojčica su trčale Elena Šipuš, Lucija Čičić, Lota Panjković i Mia Majstorić. Štafetu kod dječaka su trčali Leon Gršić, Pavo Zoretić, Vanja Nikolić i Ante Rožanković i osvojili su brončanu medalju.
Sportske uspjehe proslavili su zajedno sa svojim prijateljima u vrtiću.