Trenutno pregledavate AKTIVNOSTI I IGRE ZA JASLIČARCE

AKTIVNOSTI I IGRE ZA JASLIČARCE

Ako ste roditelj dvogodišnjeg djeteta ove igre pomoći će vam da zabavite dijete no ujedno ga i podučavate jer su oni u dobi kada žele učiti, sve ih zanima i jednostavno traže stalnu akciju.

Cjedilo

Iskoristite cjedilo za tjesteninu, okrenite ga naopako i opskrbite dijete slamkama u raznim bojama. Ova igra je odlična za razvoj motorike! Neka se dijete zabavi gurajući slamke u rupice, što nije baš jednostavno. Izvježbat će preciznost i zaigrati se duže vrijeme.

Prelijevanje

Ako imate balkon, vrt ili terasu, ovo je izvrsna zabava za vaše dijete: rasporedite nekoliko plastičnih čaša i dajte djetetu veliki plastični vrč s vodom. ipak, ne toliko velik da ga ne može podići. Iz nekog razloga, djeca obožavaju zalijevati. Pa, neka svu vodu iz vrča rasporede u čaše.

Trakice

Opskrbite dijete raznobojnim vrpcama i običnom plastičnom bocom. Cilj je ugurati vrpce kroz grlo boce. Zabavnije i izazovnije za djecu nego što na prvi pogled izgleda.

Boje

Spajanje boja izvrsna je igra za početak učenja i razlikovanja boja.. Potreban Vam je kolaž papir i samo nađite predmete u istoj boji te neka spajaju predmet i boju i naglasite svaki put o kojoj se boji radi.

Ciferšlusi

Napravite kutiju s “ciferšlusima”tako što ćete na običnu kartonsku kutiju polijepiti stare ciferšluse u bojama. Dijete opet može učiti o kojoj se boji radi, a jednako tako, vježba zakopčavanje i otkopčavanje što mu je u ovoj fazi zabavno, a uskoro, kada se bude samo oblačilo, bit će i dosta korisno.

Slikanje

Kupite jestivu boju i dajte djetetu da crta prstima. Veliki komad papira raširite negdje gdje nema tepiha u blizini i pustite umjetnika neka se zabavlja .

Pripremila: Željka Miličić, odgajateljica, skupina “Pilići”