Pjesmom i glumom obilježen treći tjedan Sisačkog šarenog ljeta

23.6. u utorak u Dječjem vrtiću Sisak Novi :Maslačak organizirana je kreativna radionica Predstavimo se pjesmom:Nauči me svoju pjesmu. Predškolci Romske populacije predstavili su poznate narodne pjesmice Posavine na romskom i hrvatskom jeziku. Riječ je o pjesmicama koje su naučili u vrtiću i rado ih pjevaju : Mali bratec Ivo;Ja posijah repu.Ove pjesmice i na hrvatskom i na romskom jeziku imaju isti zabavni i humoristični stil , a kada ih izvode predškolci uz osmjehe,instrumente ,glumu i pokrete,tada pjesmice dobivaju i drugačija značenja.
24.6.u srijedi u Dječjem vrtiću Sisak Novi :Maslačak organizirane su lutkarske radionice i interaktivne predstave na temu : Predstavimo se glumom.Odgajateljice su prvo pročitale kratku priču „ Čarapojedac “, a zatim je odglumile, osmislile zabavne kostime te aktualizirale kroz lik djevojčice iz Siska. Kroz 20-ak minuta djeca se nisu prestajala smijati dogodovštinama djevojčice i Čarapojedca. Scena,kostimi i gluma su aktualizirali istoimenu priču , ali i poučili djecu o važnosti pospremanja ,higijene ,životnih pravila. Djeca su sudjelovala i na lutkarskoj radionici-od neoblikovanog materijala djeca su izrađivala svoje lutke za predstavu koju su sami osmislili.
26.6. u petak u Domu kulture „ Kristalna kocka vedrine “ djeca su sudjelovala na interaktivnoj edukativnoj predstavi Damira Borojevića s temom iz praktične ekologije za djecu-Povratak iz budućnosti I.Priča je to o znanstveniku D Amiru koji je superjunak sa supermoćima , ali tek uz pomoć djece. Znanstvenik D Amir na zabavan i kreativan način poučava djecu kako koristiti prirodne resurse te kako očuvati naš dom-planet Zemlju. Djeca su u ovoj interaktivnoj edukativnoj predstavi aktivno sudjelovala i pomagala svojim idejama znanstveniku D Amiru.Djeca su imala priliku razgledati kazalište uz stručnu pomoć Lorene Podić,djelatnice Doma kulture „ Kristalna kocka vedrine “. Bilo je zanimljivo razgledati scenu i djeca su se najviše zadržala kraj svemirskog broda na sceni koji ih je oduševio. Razgled garderobe i mnogobrojinih kostima ih je oduševio.

Đurđica Friš

eko predstava2_26062015 eko predstava7_26062015 eko predstava9_26062015 eko predstava13_26062015 eko predstava18_26062015 pjesma2 pjesma6 pjesma10 pjesma13 pjesma14 predstava3 predstava4 predstava9 predstava10 predstava14 predstava20