Trenutno pregledavate Optometristica u vrtiću

Optometristica u vrtiću

I ove godine u naš vrtić došla je optometristica, gđa. Tamara Skočić iz optike OPTOTIP d.o.o, Rimska 2 iz Siska. Njen cilj bio je napraviti screening vida naše djece u dobi od 3,5 godine do predškolske dobi. Našu suradnju započeli smo prošle godine kada smo u sklopu projekta “Kako vidimo” obavili isti pregled vida djece, pri čemu su kod nekolicine djece utvrđena odstupanja, što je u konačnici nakon pregleda kod liječnika oftalmologa, završilo nošenjem naočala u svrhu korekcije vida.

Naime, 90% onoga što djeca uče je direktno povezano s onim što vide. Kao roditelj, igrate najvažniju ulogu u životu! Obratite pažnju na sitne poremećaje u ponašanju vašeg djeteta. Oni su možda uzrokovani problemima s vidom. Ukoliko već u najranijoj dobi otkrijemo nepravilnosti, uglavnom se radi o malim defektima koji mogu biti korigirani. Osnovni problemi koji se javljaju kod djece su: hipermetropija (problemi s vidom na blizu), miopija (problemi s vidom na daleko), astigmatizam (zamagljeni vid na određenim osima). Trlja li vaše dijete često oči, ima li glavobolje ili miješa slova dok čita? Bilo koji od ovih simptoma mogu biti uzrokovani gore navedenim problemima. Jednom, kada se problem s vidom pojavi najvažnije je da se korekcija vida napravi odmah. Na taj način pomažemo djetetovom normalnom razvoju.

Bilo je zo ugodno i nadasve korisno druženje, koje već prelazi u pravo malo prijateljstvo. I ovim se putem želimo zahvaliti našoj “teti Tamari”, kako su je nazvala djeca, što je odvojila svoje vrijeme za ovako iznimno koristan pregled naše djece u cilju poboljšanja i očuvanja njihovog zdravlja, te ih na kraju i nagradila poklonima.