Izgradnja parka osjetila u završnoj fazi

U Dječjem vrtiću Sisak Novi užurbano teku radovi na završetku prvog parka osjetila na području Sisačko-moslavačke županije. Djeca iz skupina Tintilinići i Bipsići, koji su također sudionici u realizaciji projekta, razgledavali su biljke koje su u velikom broju zaživjele u parku. Odgajateljice Jelena Čičić i Ivanka Idžaković poučile su mališane o važnosti brige o biljnom svijetu te im pokazale kako se prema njima odnositi. Morana Čulig, krajobrazni arhitekt i autorica Parka osjetila s nestrpljenjem iščekuje završetak radova.
– Do sada smo posadili oko 90 posto biljaka, a nakon završetka sadnje očekuje nas postavljanje dodatnog drenažnog sloja i drvenih oblica na stazice. Izgradnja sjenice je u završnoj fazi, a očekujem da će biti gotova do kraja tjedna, kazala je Morana Čulig. Park će dodatno uljepšavati i dvije fontane koje će također biti postavljene narednih dana.
Ukoliko vremenske prilike to dopuste, park osjetila trebao bi biti gotov do konca idućeg tjedna, a tim povodom Dječji vrtić Sisak Novi upriličit će veliku svečanost.
Vrijednost projekta je oko 70 tisuća kuna, a finacira se temeljem donacije ‘RTL pomaže djeci’ i INA-e.

bipsici1 bipsici2 bipsici3 bipsici4 bipsici5 bipsici6 bipsici7tintilinici u parku1 tintilinici u parku2 tintilinici u parku3 tintilinici u parku4 tintilinici u parku5 tintilinici u parku6 tintilinici u parku7 tintilinici u parku8 tintilinici u parku9 tintilinici u parku10