Gradonačelnica: Djeca u svim u sisačkim vrtićima zaslužuju jednak standard

-Od jeseni će u Dječjem vrtiću Sisak Novi standard biti napokon onakav kakav djeca to i zaslužuju. Ujedno se želim ispričati svim roditeljima djece koja idu u ovaj vrtić što su morali toliko dugo čekati da se standardi, kakav su uživala djeca u vrtiću u gradu, dovede i u ovaj vrtić. Zajedno sa svojim suradnicima, odlučila sam da će sva djece u svim vrtićima i svim kvartovima imati isto pravo na dječje igralište koje je ispravno i uređeno, na zadovoljne i sretne tete, a to znači i zadovoljnu djecu i njihove roditelje – rekla je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska vrtića Maslačak i Radost u Capragu.
Nova ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi Ljubica Ivšić pokazala je novinarima kakvo je trenutno stanje u prostorijama u kojima djeca borave te obećala kako će se sve prostorije do mjeseca rujna urediti, od poda do stropa. Uređenje vanjskog dijela vrtića već počelo u suradnji s volonterima Agencije lokalne demokracije Sisak, odnosno Volonterskog centra Sisak.
-U pet tjedana rada uspjeli smo urediti okoliš u suradnji s volonterima čime smo uštedjeli desetak tisuća kuna. Iako je rad ljeti vrlo specifičan, bez obzira na to uspjeli smo educirati tim odgajatelja za pisanje i apliciranje projekata EU, četiri skupine djece i odgajatelja kreću u realizaciju i izvedbu projekta Park osjetila u vrtićima Radost i Maslačak, a krajem osmog mjeseca planiramo organizirati seminar grafitizma regije u sklopu kojeg ćemo urediti fasadu vrtića Maslačak i Radost u suradnji s Gradom Siskom i sisačkom policijom –rekla je ravnateljica.
Željka Graho,inače po struci odgajateljica, jedna je od volonterki koja se nije niti malo dvoumila i odazvala se pozivu za volontiranjem.
-Bili smo ovdje 14 dana, uređivali smo igralište, bojali smo sprave i ogradu. Odazvala sam se ovoj akciji, jer znam koliko je ljepše odgajateljima raditi u uređenom prostoru, a i djeci je ljepše – rekla je Željka.
Od novosti važno je napomenuti kako je produženo vrijeme dežurstva do 17 sati što će sigurno razveseliti roditelje koji su zbog radnih obaveza ponekad u posljednji trenutak stizali po svoju djecu u vrtić.