Trenutno pregledavate Djeca vrtića Sunce sudjelovala na manifestaciji Kupske noći

Djeca vrtića Sunce sudjelovala na manifestaciji Kupske noći

Sisački obrti nisu ostali samo u zapisima prošlih vremena već su tradiciju staru 180 godina ponovno „oživjela“ djeca Dječjeg vrtića „Sisak Novi“, objekta Sunce. I dok su sisački obrtnici na svečanoj sjednici obilježavali dugu i ponosnu tradiciju našeg grada, djeca su to i slikovito pokazala.
Djeca su svojim kostima pokazala koja su to zanimanja proizišla iz obrta od kojih nekih još rade u našem gradu, pri čemu su neki ponosno pokazali kojim se od njih i danas bave njihovi roditelji.
Prisjetili smo se pri tome svjetski poznate radionice tambura i gitara obitelji Gilg, fotografa Selaka, brijača i frizera, postolara i krojača, šeširdžije, košaraša , slastičara i cvijećara, a zanimljivim pričama o našoj bogatoj povijesti obrtništva i pojedino dijete zainteresirali za neka njima neobična zanimanja.
Ako niste vidjeli ni čuli, našu veselu kostimiranu povorku i uživali u njihovoj reviji uživajte u fotografijama u galeriji. Do nekog novog susreta pozdravljaju vas vesela i vrijedna djeca vrtića Sunce.

kupske noci1 kupske noci2 kupske noci3 kupske noci4 kupske noci5 kupske noci6 kupske noci7 kupske noci8